روند پیشرفت حمل و نقل دریایی
در این نوشتار شما را با دلایل ایجاد حمل و نقل از راه آب آشنا می کنیم تا شما متوجه شوید که فکر ایجاد حمل و نقل دریایی از کجا پدید آمده. انسان همیشه در حال کاوش در دنیای اطراف خود می باشد. این کاوش می تواند دلایل مختلفی از جمله تهیه غذا و یا ارضاء نمودن حس کنجکاوی او باشد.
اجداد و نیاکان ما احتمالاً در اولین سفرهای دریایی خود بر روی رودخانه ها و یا آبگیرها از تنه های درخت برای معلق ماندن روی آب استفاده می نمودند.
از حدود 10.000 سال پیش آن ها یاد گرفتند تا چگونه با تهی نمودن داخل تنه درخت ها، قایق های ساده را بسازند. این قایق ها دوگوت (dugour) نام داشتند.
چندین هزار سال بعد، انسان دریافت که می تواند با اتصال تخته های چوبی به هم نیز قایق بسازد. با این کشف او می توانست قایق هایی با ابعاد و اشکال متنوع بسازد. قایق های کوچکی که با استفاده از تخته های چوب ساخته می شدند با استفاده از پارو و یا پدال زدن به حرکت درمی آمد ولی کشتی های بزرگ تر برای حرکت کردن به نیروی باد نیاز داشتند. باد با برخورد به بادبان این کشتی ها به آن ها نیرو وارد می نمود و آن ها را به حرکت درمی آورد.
در حوالی سال 1800، اختراع موتور بخار، یک منبع انرژی جدید در اختیار انسان قرار داد و به اختراع کشتی های جدید، از جنس های دیگر و در اشکال جدید منجر گردید. با اختراع مواد جدید در کنار ساخت موتورهای قدرت مند و سبک وزن، ساخت قایق های تفریحی و کشتی های موتوری امکان پذیر گردید و با توجه به پرطرفدار بودن ورزش های آبی، وسائلی چون تخته های موج سواری، اسکی روی آب و جت اسکی ساخته شد.
با اختراع موتورهای بنزینی در سال 1880، مسابقات قایق های موتوری نیز به وجود آمد. در سال 1930 نیز موتور جت اختراع گردید و در سال 1939 مالکوم کمپل توانست با استفاده از این موتور، با سرعت 227 کیلومتر بر ساعت روی آب حرکت نماید.
در سال 1964 پسر کمپل توانست به سرعت 276 کیلومتر بر ساعت نیز روی آب دست یابد.
مرکز یادگیری سایت تبیان - تهیه پوریا میرعشقی
تنظیم : نسرین صادقی